Pórková polévka

Jednoduchý a rychlý recept zdravé veganské polévky jemné chuti.

Pórková polévka snadno a rychle

 

4 porce / Příprava cca 10 minut/ vaření cca 15 minut

2 x středně velké pórky (celé, bílá i zelená část)

2 x středně velké brambory

1 čajovou lžičku ghí (přepuštěného másla)

velká špetka mořské soli (asi půl lžičky)

650 ml vody nebo zeleninového vývaru

čerstvě mletý pepř (dle chuti)

čerstvá petrželka či pažitka 

 

Příprava

Orestujte nakrájený pórek na kolečka se solí na ghí – přepuštěném másle. Poté, co zesklovatí, přidejte nakrájené brambory na malé kousky a vodu či zeleninový vývar. Přiklopte hrnec pokličkou a nechte vařit na mírném ohni cca 10-15 minut, dokud nejsou brambory měkké. Přidejte pepř a rozmixujte v mixéru. Pokud je polévka moc hustá přidejte trochu vody či vývaru. Nakonec ozdobte čerstvou petrželkou či pažitkou, čerstvě mletým pepřem a podávejte. Můžete přidat pár kapek panenského olivového oleje či limetkové šťávy.