Variace na „kéčarí“ (Očista)

Hrníček jáhel (místo klasické basmati rýře, použijeme rýži červenou, jáhly, quinou nebo rýži černou),  Amanbirem povolená zelenina dle vaší volby (např. mrkev, brokolice, hrášek, dýně, fenykl…), jedna cibule, olej na dochucení, červená čočka, zeleninový vývar, bylinky na dochucení (bazalka, koriandr, majoránka… apod.)

Vhodné pro Amanbirovu očistu.

Na trošce vody na pánvi se silným dnem poduste nakrájenou cibuli, a nakrájenou zeleninu, na menším plameni dusíte, dokud zelenina nepustí co nejvíce šťávy (cca 10-15 min), přidáte červenou čočku a zalijete předem připraveným zeleninovým vývarem, trošku majoránky. (Čočku lze nahradit fozolemi, ale ty je třeba déle vařit, proto raději používám červenou čočku). Zároven na vedlejším hořáku uvaříte jáhly nebo quinou.

Servírujete na talíř a dochutíte kapkou olivového oleje, koriandrem či bazalkou.

Příspěvek byl publikován v rubrice Novinky, Recepty a jeho autorem je Irena Šorfová. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.